Tuesday, 19 July 2011

Jangan Lupa Bawa Barang Penting

assalamualaikum... dan salam sejahtera......

fuhhh panasnya hari ni....macam nak berendam je dalam bilik mandi....
sebenarnya hari ni aku x ada benda nak story...
tapi aku nak tulis juga...

aku ingat lagi masa tu, aku dengan kakak aku pergi giant (kalau dah pergi giant mesti lah beli barang dapur kan tak akan lah nak beli motor lak)....
kitaorang pun membeli belah lah kan...ambil je apa yang nak.....kalau boleh satu giant tu kita orang nak beli... sampai je kat counter bayaran mestilah nak bayar kan apa lagi...
time tu lah masalah timbul, kakak aku boleh pula dia kata...

"adik aku lupa lah nak bawa dompet" muka macam tak bersalah je..


aku terus cuak je rasa.. dahlah aku  tak bawa duit banyak, adalah dalam rm5o aku bawa, mana nak cukup kot, pastu cashier tu pun bagi tahu lah jumlah.."semua sekali rm7o.55"
dah lah orang ramai bayangkan lah, nak tak nak aku juga lah yang cakap...
"kak maaf ye duit tak cukup lah, lau x nak beli separuh dari barang ni boleh x?"


cashier tu sengih je...orang yang dekat belakang dah pandang aku dengan kakak aku semacam je...takut lak aku tengok...malu x payah la nak cerita..semua kakak aku punya pasal...nasib baik lah cashier tadi kata boleh, kalau tak, tak tahulah nak buat macam mana...dahlah orang tengok je...malu giler la macam nak sorok muka dalam baju je....

jadi kesimpulannya, sebelum pergi berbelanja jangan lah lupa membawa dompet...

sekian untuk hari ni.........

6 comments:

kocix! said...

bhahahaa betol2 malu korang kan.
kelako..

MATA HITAM said...

tahu x pe...malu giler...

Idah said...

itulah sebelum kuar mana2 pastikan poket jgn kosong terus...biar ada walaupun 0,50sen.....kuakuakua..

Wanie said...

haha..agak malu di situ..
selalu kalau duit tak cukup ni, wanie nak mind set dah xleh beli banyak2..

alif haris said...

datag dari blog KB :)
salam kenal ..

muhamad hanif said...

AHAHAHHAHA,

apedah kau.duit pun bole tak cukup